Apua katastrofien uhreille

Sympatia-keräyksen katastrofirahastoon kerätään varoja katastrofien uhrien auttamiseen. Vuosittain vähintään 5 % koko Sympatia-keräyksen tuloksesta varataan katastrofirahastoa varten.

Lahjoituksesi avulla voimme katastrofitilanteessa lähettää välittömästi varoja kriisikohteeseen. Tuen perille saapumista sekä uhrien auttamistyötä koordinoi ja monitoroi maailmanlaajuinen ADRA-verkosto lähimpänä katastrofia olevien toimistojensa kautta.

Vuonna 2018 maailmanlaajuinen ADRA-verkosto oli mukana avustamassa kaiken kaikkiaan 225:n katastrofin uhreja eri puolilla maailmaa. ADRA Finlandin katastrofirahastosta tuettiin vuonna 2020 Beirutin räjähdyskatastrofin sekä Fidzi-saarten hirmumyrskyn uhreja sekä vuonna 2021 Serbian kodittomia ja Afganistanin kotitalouksia Kabulin alueella.

Vuoden 2022 katastrofiavun erityiskohteena on Ukrainan kriisi. Olemme syvästi huolissamme ja surullisia Ukrainan aseellisesta konfliktista ja väkivallan kärjistymisen seurauksista 43 miljoonan asukkaan maassa. Ihmishenkiä menetetään. Koteja, sairaaloita ja kouluja tuhotaan. On puutetta perustarvikkeista: ruuasta, vedestä, lämmöstä, suojasta, lääkkeistä. Pakolaisvirta on alkanut.

Ukrainassa, sen naapurimaissa ja koko Euroopassa ADRA suojelee ihmishenkiä ja tuo tukea apua tarvitseville. ADRA Ukrainalla on vahva tiimi ja kyky toimia. Paikallisia ADRA-koordinaattoreita ja satoja vapaaehtoisia on eri puolilla maata vastaamassa ihmisten hätään.

Ajalla 25.2.–31.5.2022 saapuneet lahjoitukset käytetään kokonaisuudessaan Ukrainan kriisissä auttamiseen. 1.6.2022 jälkeen saapuneilla lahjoituksille autetaan Ukrainan kriisistä kärsiviä Ukrainassa, sen naapurimaissa ja Suomessa sekä varaudutaan tulevia katastrofeja varten.

Auta kriisissä olevia alueita runsaalla panoksellasi. Lämmin kiitos!